2
استادیار گروه قرآن و علوم حدیث دانشگاه علامه طباطبایی
3
استادیار گروه قران و حدیث دانشگاه حکیم سبزواری
چکیده
تحریف، عاملی است که اصالت و اعتبار هر کتاب و کلام معتبری را با آسیب همراه میکند. نسبت تحریف به قرآن مجید، خواسته و یا ناخواسته در همین راستاست، اگر مسئله تحریف ناپذیری قرآن به اثبات نرسد اعتبار قرآن به چالش کشیده میشود و هر گونه استناد به آن با مشکل اساسی روبه رو میشود. دستهای از شبهههای وارده از سوی شرقشناسان، در تحریف قرآن است که این شبههها، با رویکرد بی-اعتبار ساختن مطرح میشود. استاد و بزرگ آنان نولدکه آلمانی است که سامان دهنده مستندها و نظر-های شرق شناسان پیش از خود، تأثیرگذار بر افراد پس از خود در طرح این موارد است. شبهههای مربوط به تحریف به زیادت، 4 شبهه است، شامل آیات(بخشی از آیه 23/ سجده؛ 15/ احقاف؛ 20/ مزمل؛ 44/ آل عمران؛ 40/ احزاب؛ 2/ محمد؛ 2/ فتح) است. نولدکه و دیگر شرق شناسان با پیش فرضهای نادرست از جمله اعتقاد به نگارش قرآن بعد از وفات محمد(ص)، عدم درک تناسب برخی آیات قرآن، معیار اشتباه در تقسیم بندی آیات به مکی و مدنی، مطالب برخی از منابع روایی، تفسیری، تاریخی و عدم توجه به اسناد معتبر تاریخی به طرح این آراء مبادرت ورزیده اند؛ در این پژوهش که گردآوری به روش کتابخانهای و استنادی؛ تجزیه و تحلیل به صورت تحلیل محتوایی کیفی(توصیفی-تحلیلی) انجام شد، اثبات گردید آیات مورد ادعا در کمال تناسب اعجازین با آیات قبل و بعد قرار دارند و تمام این شبههها به دلیل مبنای غلط و در نتیجه بیاساس میباشد.
اقبال, ابراهیم, شریفی, علی, & دهقانی, فرزاد. (1398). تحلیل و نقد آرای تئودور نولدکه در تحریف به زیادت باتوجه به بافت آیات و دیدگاه مفسران. تفسیر پژوهی, 6(11), 61-31.
MLA
ابراهیم اقبال; علی شریفی; فرزاد دهقانی. "تحلیل و نقد آرای تئودور نولدکه در تحریف به زیادت باتوجه به بافت آیات و دیدگاه مفسران", تفسیر پژوهی, 6, 11, 1398, 61-31.
HARVARD
اقبال, ابراهیم, شریفی, علی, دهقانی, فرزاد. (1398). 'تحلیل و نقد آرای تئودور نولدکه در تحریف به زیادت باتوجه به بافت آیات و دیدگاه مفسران', تفسیر پژوهی, 6(11), pp. 61-31.
VANCOUVER
اقبال, ابراهیم, شریفی, علی, دهقانی, فرزاد. تحلیل و نقد آرای تئودور نولدکه در تحریف به زیادت باتوجه به بافت آیات و دیدگاه مفسران. تفسیر پژوهی, 1398; 6(11): 61-31.